Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Arab Contractors Co använder Ellicott® Brand Dredges exklusivt för att uppfylla sina muddringskrav

Den största av sina nuvarande projekt omfattar East Port-Said Axial Port. Utformningen och byggandet av en ny hamn öster om Port Said By-pass kommer att möta den förväntade efterfrågan på sjötransporter. Fas ett av projektet kommer att omfatta byggandet av åtkomstkanalen, en svängbassäng, en bryggbassäng, en genvägskanal och breddning av Port Said By-Pass. Bud mottogs i slutet av 1998 och en utmärkelsen väntas i slutet av året.

Port-Said Axial Port
Den planerade muddringen uppgår till över 100M m3. Zonen är ungefär 20 km2. Det är därför East Port är mycket viktigt för att bistå i exporten eftersom ett stort industriområde och jordbruksareal kommer att upprättas utöver tusentals feddaner i Elsalam-kanalen. Porten kommer att byggas på 4,500 feddan (4,669 ac.), Och detta kräver 15,000 feddan (15,555 ac.) Industriprojekt, butiker och fria zoner. Den nya hamnen bör rymma och betjäna all denna utveckling.

Detta är ett av de högsta prioriterade nationella projekten som tjänar den egyptiska nationella ekonomin enligt följande:
• Attraktionen med containerhandel i Medelhavet, som uppgår till $ 6M / år ökar 8.0% årligen.
• Servera de närliggande industriella och fria kommersiella zonerna.
• Alla genomförbarhetsstudier inkluderade att denna hamn kommer att attrahera cirka 3.0 miljoner TEU i etapper fram till år 2010.

Den första etappen kommer att omfatta att bygga kajer med en total längd på 2,150 m och att muddra en brygga till ett djup av 17 meter. Terminalen kommer att ha en kapacitet på 1.5 miljoner ekvivalenta enheter (TEU) per år i sin första fas. Ökar till 20 miljoner TEU per år i andra fasen.

Norra Alsukhna hamn
Muddringen beräknas till cirka 40M m3. När det gäller norra Suezbukten kommer denna nya hamn att betjäna ett stort område av industrifabriker så utveckling är nödvändig och kommunikation med andra zoner är viktig. Norra Suezbukten är värd att dra nytta av dess ställning och situation och bör kunna utvidgas och kommunicera.

Arabrepubliken Egypts regering har initierat utveckling, design och byggande av en ny hamn i norra Alsukhna i Suezbukten för att möta den förväntade efterfrågan på sjötransporter.

Fas ett av projektet kommer att omfatta byggandet av en 750 m-längdbassäng (med två kajväggar), en åtkomstkanal, vridcirkel och vågbrytare. Det område som tilldelats för fas ett är norr om projektområdet med ungefär 5 km längd från Suez. Alsukhna huvudväg till Gulf Coast och bredden på cirka 2km, längs den södra gränsen till Sky Hawk Touristic Village.

Arabiska entreprenörer tillkännager avtal om att bygga ett "Dragon" -märke från Ellicott®®”Muddra i Egypten

Ellicott® skrapor (Baltimore, MD USA), världens äldsta och största tillverkare av knivsugmuddrar, tillkännagav ett kontrakt med Arabiska entreprenörer (Kairo, Egypten) för att bygga en serie 1870 ”Dragon®”Muddra i Egypten under licens.

Arabiska entreprenörer, Mellanösternens största byggföretag, utför mer än 1.5 miljarder USD i byggnadsarbete årligen. Den har varit aktiv i muddring i över 30 år och använder Ellicott® uteslutande märkesmuddrar.

Den nya serien 1870 “Dragon®”Muddra kommer att byggas på Arab Contractors varv i Ismailia använder Ellicott® varumärkesdesign och maskiner. Kraft kommer från Caterpillar motorer som levereras av CAT: s Egyptiska återförsäljare, Mantrac. Med över 1755 hk (1.309kw), Ellicott® muddrar kan pumpa sand från ett djup av 50ft (15.2m). Muddringen är värd mer än en miljon dollar.

Muddringen kommer att användas för att leverera material för den nya internationella ringvägen som betjänar Port Said City, och för landåtervinning i samma område. Arab Contractors har ett $ 10M-kontrakt med den egyptiska regeringen som kräver användning av flera av Ellicott®  varumärke muddrar i sin flotta. Dessa enhetsarbeten kommer att betjäna flera projekt som lyfts fram av en investorkonferens i Kairo sponsrad av den amerikanska byrån för handel och utveckling.

Arab Contractors Co. har varit involverad i följande projekt:
- River Nile Navigation i Luxer, under bevattningsministeriet. Uppskattas till 6.0 miljoner m3 muddring, rengöring och diken till nivå –4 för flodnavigeringskursen.
- Oyoan Mousa elstation, elministeriet 3.3 miljoner m3 muddring, inklusive grävning för inlopps- och utloppskanal för ett kraftverk i sand och lite sten.
- Port Said ringväg andra etapp, Port Said Governorate. Muddra Manzalah-sjön för att slutföra byggandet av en ny motorväg från Ras el Ash till Doneletta City.

Omtryckt från World Muddring & Mining Construction

Börja ditt muddringsprojekt med Ellicott

Nyheter och fallstudiekategorier