Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com
Serie 370 Dragon® Dredge

Upparbetning av gruvutsläpp (guld och silver) med Ellicott Dredges

DOMINIKANSKA REPUBLIKEN - Historiskt sett har gruvprocesser med dåliga återvinningsgrader resulterat i avräkningar med betydande mängder återvinningsbart material. Extraktionen av detta material kan uppnås med muddrar.

Det finns flera faktorer som motiverar extraktion och ombearbetning av avfall:

  • Tailings kräver mindre resurser jämfört med konventionell gruvdrift. Till exempel kan en muddra - i ett enda steg - extrahera och transportera materialet till en bearbetningsanläggning som ligger ännu kilometer bort. Detta minskar kostnader relaterade till kapitalutrustning, arbetskraft, bränsle och underhåll.
  • Framsteg inom omhanteringsteknik
  • Bearbetning av anpassning möjliggör ytterligare produktion utan att öka gruvans fotavtryck och utan att kräva ytterligare landstillstånd.

 Las Lagunas, Pueblo Viejo Tailings Dam

Projektet ligger i Dominikanska republiken, 105 km norr om Santo Domingo. Projektägaren är Panterra Gold / Envirogold of Australia. Guld- och silveravfallet genererades från konventionell gruvdrift mellan 1992 och 1999. Den ursprungliga gruvdriftens återvinningar var dåliga (<30%) och betydande mängder malm placerades i dammen. Dammen har uppskattningsvis 5,137 miljoner ton malm, som klassificerar 3.8 g / ton guld och 38.6 g / ton silver.

I 2012 köpte Envirogold en standard Ellicott 370 muddra för att extrahera anslutningarna från dammen och pumpa dem till deras bearbetningsanläggning.

mudderverk-Dominikanska-Republic-Gold-Tail-370HP-01-1

Muddret användes för att extrahera material på upp till 8 meters djup och pumpa dem som uppslamning ett avstånd mellan 500m och 800m och en terminalhöjd på 11m. Uppslamningen pumpas med ett 10-tums HDPE-rör. Muddret genererar och pumpar uppslamning med en densitet på 28%. Avslutningarna har en materialspecifik vikt på 2.69 och en våt bulkdensitet på 1.71t / m3.

För att öka produktionskapaciteten och ge mer flexibilitet i verksamheten köpte Envirogold en sekund 370 muddra från Ellicott i 2013.

Muddrarna fungerar för närvarande för att tillhandahålla 24 timme per dag växtfoder, växlande muddrar för att uppnå produktionen, med en besättning på en (1) operatör per muddra och två (2) assistenter per skift.

mudderverk-Dominikanska-Republic-Gold-Tail-370HP-02-1

För att bättre hantera material och vatten från muddringsarbetet har dammen delats upp i mindre underavsnitt som kallas dammar. När en del av dammen har muddrats, används det skapade tomrummet för att deponera bearbetade avfall från anläggningen och därmed bibehålla dammens fotavtryck. Muddringsoperationen använder det befintliga vattnet vid dammen. Det muddrade vattnet återcirkuleras tillbaka till muddringsdammen så att inget ytterligare vatten behövs.

Under de första tre månaderna av 2013 extraherades och pumpades den första muddringen ungefär 80,000 m3 av anpassningar till processanläggningen.

Du har nu möjlighet Ellicott Series 370 standard muddra är en dieseldriven frässugare med en 12 ″ x 10 ″ pump och 440 hk total installerad effekt. Det är en mycket kraftfull, pålitlig och bärbar muddra som är idealisk för denna typ av applikation. Den första enheten levererades med en konventionell skärare, medan den andra enheten inkluderade en skopa-hjulskärare.

mudderverk-Dominikanska-Republic-Gold-Tail-370HP-03-1

Genom ett speciellt operationskontrakt körde Ellicott Field Service-tekniker de två muddrarna under en period av 3 månader i 2014. Denna tjänst gjorde det möjligt för kunden att maximera produktionen av muddrarna och utbilda sina operatörer i bästa muddringsmetoder.

Marknads- och teknologitrender gör att bearbetning av avfall blir mer och mer attraktiv. På grund av dess förmåga att på ett tillförlitligt sätt extrahera stora mängder material och transportera dem utan att behöva dubbla handtaget är en muddra den perfekta arbetshästen för dessa projekt. Med mer än 125 års erfarenhet av design och tillverkning av högsta kvalitet, mest kraftfulla och pålitliga muddrar är Ellicott Dredges den rätta lösningen!

Nyheter och fallstudiekategorier