Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Upparbetning av gruvskräp med Ellicott 370 Dragon® Dredge

DOMINIKANSKA REPUBLIKEN - Historiskt har gruvprocesser med dåliga återvinningsgrader resulterat i avfall med betydande mängder återvinningsbart material. Extraktionen av detta material kan uppnås med muddrar.

Det finns flera faktorer som motiverar extraktion och ombearbetning av avfall:

    • Tailings kräver mindre resurser jämfört med konventionell gruvdrift. Till exempel kan en muddra - i ett enda steg - extrahera och transportera materialet till en bearbetningsanläggning som ligger elva kilometer bort. Detta minskar kostnader relaterade till kapitalutrustning, arbetskraft, bränsle och underhåll.
    • Framsteg inom omhanteringsteknik
    • Bearbetning av anpassning möjliggör ytterligare produktion utan att öka gruvans fotavtryck och utan att kräva ytterligare landstillstånd.

Las Lagunas, Pueblo Viejo Tailings Dam
Projektet ligger i Dominikanska republiken, 105 km norr om Santo Domingo. Projektägaren är Panterra Gold / Envirogold of Australia. Guld- och silveravfallet genererades från konventionell gruvdrift mellan 1992 och 1999. Den ursprungliga gruvdriftens återvinningar var dåliga (<30%) och betydande mängder malm placerades i dammen. Dammen har uppskattningsvis 5,137 miljoner ton malm, som klassificerar 3.8 g / ton guld och 38.6 g / ton silver.

2012 köpte Envirogold en Ellicott 370 Dragon® muddra för att extrahera anslutningarna från dammen och pumpa dem till deras bearbetningsanläggning.

Muddret användes för att extrahera material på djup upp till 8m och pumpa dem som en uppslamning ett avstånd mellan 500m och 800m och en terminalhöjd av 11m. Uppslamningen pumpas med ett 10-tums HDPE-rör. Mudret genererar och pumpar uppslamning med en 28% -täthet. Utmatningarna har en materialspecifik tyngdkraft på 2.69 och en våt bulkdensitet av 1.71t / m3.

För att öka produktionskapaciteten och ge mer flexibilitet i verksamheten köpte Envirogold en sekund 370 muddra från Ellicott® i 2013.

Muddrarna fungerar för närvarande för att tillhandahålla 24 timme per dag växtfoder, växlande muddrar för att uppnå produktionen, med en besättning på en (1) operatör per muddra och två (2) assistenter per skift.

För att bättre hantera material och vatten från muddringsoperationen har dammen delats upp i mindre underavsnitt som kallas att hålla dammar. När en del av dammen har muddrats används det skapade tomrummet för att lägga om bearbetade avstängningar från anläggningen, och därmed bibehålla damens fotavtryck. Muddringsoperationen utnyttjar det befintliga vattnet vid dammen. Det muddrade vattnet cirkuleras tillbaka till muddrammet så att inget extra vatten krävs.

Under de första tre månaderna av 2013, extraherades och pumpades den första muddringen ungefär 80,000 m3 avräkningar till bearbetningsanläggningen.

Ellicott Series 370 standard muddra är en dieseldriven frässugmuddra med en 12 ″ x 10 ″ pump och 440 hk total installerad effekt. Det är en mycket kraftfull, pålitlig och bärbar muddra som är idealisk för denna typ av applikation. Den första enheten levererades med en konventionell skärare, medan den andra enheten inkluderade en skopskärare.

Genom ett speciellt operationskontrakt körde Ellicott Field Service-tekniker de två muddrarna under en period av 3 månader i 2014. Denna tjänst gjorde det möjligt för kunden att maximera produktionen av muddrarna och utbilda sina operatörer i bästa muddringsmetoder.

Marknads- och teknologitrender gör ombearbetningen av tailings mer och mer attraktiv. På grund av dess kapacitet att på ett tillförlitligt sätt extrahera stora mängder material och transportera dem utan att behöva dubbla handtag, är en muddra en idealisk arbetshäst för dessa projekt. Med mer än 125 års erfarenhet av design och tillverkning av högsta kvalitet, kraftfullaste och pålitliga muddrar, är Ellicott Dredges rätt lösning!

Börja ditt skräddarsydda muddringsprojekt med Ellicott

Nyheter och fallstudiekategorier