Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Åtta Ellicott-muddrar förhindrar översvämningar i Veracruz, Mexiko

Kraftiga regn i delstaten Veracruz, Mexiko mellan september och oktober 2010 ledde till överflödet av floderna Jamapa och Cotaxtla. Detta orsakade översvämningar och stora skador i de omgivande stadsområdena, särskilt i kommunerna Medellin och Boca del Rio, söder om staden Veracruz, i Mexikanska golfen. Mot denna situation beslutade den nationella vattenkommissionen i Mexiko (CONAGUA) att genomföra ett nödsituationsprojekt i syfte att rengöra, avsluta och förhindra ytterligare översvämningar i dessa floder. För detta projekt, som inkluderade arbeten i mer än 12kms längs båda floderna, avtalade CONAGUA separat flera erfarna muddringsföretag.

Projektet krävde totalt åtta skärmaskiner. Alla muddrar tillverkades av Ellicott Dredges och inkluderade:

  • Fyra (4) muddrar modell 670, med 14 ”pump och 800 HP av total installerad effekt
  • Tre (3) muddrar modell 370, med 12 ”pump och 440 HP av total installerad effekt
  • En (1) mudringsmodell 460SL, med 12 ”-pump, 440 HP med total installerad effekt och” svängande stege ”-system.

Detta var ett kritiskt projekt av flera skäl eftersom det tvingade muddrarna att hantera ett antal utmaningar. Den första var arbetets brådskande för att förhindra ytterligare en översvämningshändelse. Det var avgörande att arbeta med erfarna entreprenörer med kraftfulla och effektiva muddrar. Floderna Jamapa och Cotaxtla har starka strömmar, vilket gjorde muddringsarbetet svårare och krävde användning av robust utrustning. Utöver detta hade båda floderna avsevärda mängder skräp och skräp, som också måste tas bort. En annan utmanande aspekt av projektet hade att göra med tillgången till floderna, vilket gjorde det mycket svårt att transportera och sätta muddrarna på plats.

Muddringen utfördes enligt kanalkraven bestämda av CONAGUA, muddring till djup upp till 5m. Muddringen utfördes enligt miljöföreskrifter av den mexikanska miljöbyrån (SERMANAT). Det muddrade materialet bestod av sand, grus och lera. Detta material placerades i avsedda områden för att användas senare för olika ändamål.

Trots svårigheterna uppnåddes projektets mål framgångsrikt. Under 10 månader avlägsnade muddrarna ungefär 2 miljoner kubikmeter siltat material från floderna och skapade den angivna kanalen. Projektets resultat har varit mycket positiva; ett bevis på detta är att hittills har inga andra översvämningshändelser inträffat i detta område.

mexico-översvämning-4

Det faktum att Ellicott gjorde alla muddrar som använts för detta projekt är ingen slump. Med mer än 125 år i branschen är Ellicott ledande inom design och tillverkning av skärkuddar. Ellicott muddrar är kända för att ha den högsta kvaliteten och är de mest kraftfulla och hållbara. Ellicott upprätthåller ett permanent lager för de flesta av sina muddringsmodeller - något som är avgörande när det gäller nödprojekt som den här. Dessutom har Ellicott en stark närvaro på den mexikanska marknaden genom sin lokala representant Makisur SA, med lokal fälttjänst och tillgänglighet på reservdelar.

Nyheter och fallstudiekategorier