Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Ellicott 460SL Swinging Ladder muddra för att användas för träskrestaurering vid Prime Hook National Wildlife Refuge

Prime Hook Refuge-arbetet börjar i juni

Arbetet med att återställa myrarna vid Prime Hook National Wildlife Refuge väntas starta juni 15, den första fasen i en plan på $ 38 miljoner för att bygga storm och havsnivå höja resiliency på det 10,144-tunnland federala anläggningen längs Delaware Bay.

Steg ett kommer att vara att hugga ut dräneringskanaler för relik som historiskt har gjort det möjligt för träsket att dränera. När dränering har återställts pumpas 1.1 miljoner kubikmeter sand på stranden strax söder om Fowler Beach-vägen för att fylla öppningar som bildades eller förvärrades under Superstorm Sandy.

En skapad sanddyn planteras med gräs för att hjälpa till att stabilisera den och låta den närliggande våtmarken återhämta sig från årtionden av mänsklig manipulation, inklusive 25 år där vattennivån sänktes och höjdes för att rymma vildfåglar.

Tross dess närhet till Delaware Bay upprätthölls träsket som en sötvattens våtmark. När stormar bröt genom sanddynerna omvandlades det snabbt till en salt myr och sötvattenväxter dog. Mycket planteras med salttoleranta arter.

Projektet förväntas pågå i 30 år även om havsnivån stiger 1.6 meter vid mitten av århundradet som vissa prognoser föreslår, säger Al Rizzo, projektledare för Coastal Delaware National Wildlife Refuge Complex Bombay Hook National Wildlife Refuge och Prime Hook National.

Läs hela artikeln på: http://www.delawareonline.com/story/news/local/2015/06/03/prime-hook-refuge-work-start-june/28438141/

Nyheter och fallstudiekategorier