Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Tappan Lake Dredging börjar med Ellicott Brand® 370 Dragon Dredge


HARRISON COUNTY, OH (USA) - Muddringen av delar av Tappan-sjön har äntligen börjat med utrustningen på plats och på vattnet, säger Barbara Bennett, chef för administrativa tjänster för Muskingum Watershed Conservancy District (MWCD).

Frågan diskuterades vid förra fredagens månadsmöte, som hölls i Mansfields Charles Mill Lake Park.

Bennett uppgav att 400,000 kubikmeter sediment skulle tas bort från botten av Tappan, som skulle äga rum nära Beaverdam Run Bay, Clear Fork Bay och längs båda sidorna av Deersville Road.

Siltet ska dammsugas genom en flexibel rörledning som kommer att korsa under US 250 till en plats som MWCD äger, som ligger vid det nordvästra hörnet av Addy Road och US 250, enligt Bennett.

Den stora blå och vita maskinen med en stor orange fixtur fick namnet ”CADIZ”, sa hon och tillade att avvattningsställen och bassängerna sattes upp på fastigheten Addy.

"Avvattningssystemet är med mekaniska medel och avancerade system," uttalade Bennett via e-post. Hon sa att användningen av pumpsystemet skulle minska lastbiltrafiken, som normalt skulle användas för att ta bort sedimentet. Avvattningssystemet, som diskuterats vid tidigare MWCD-möten, är ett system som torkar sedimentet mycket snabbare, vilket gör att mottagare av materialet kan använda det förr än normalt.

"Vi håller pågående diskussioner med Harrison County och ... ODNR (Ohio Department of Natural Resources)," sade Bennett. "Inget [har] slutförts men vi kommer att ha över 400,000 kubikmeter material så det finns bra material tillgängligt för fyllning eller användning någonstans."

Harrison County Commissioner, Don Bethel, sade detsamma att de fortfarande diskuterade saken med MWCD och att de fortfarande var mycket intresserade av att få något av det sedimentet att dras upp från sjön.

Bethel hade uttalat vid ett tidigare möte tidigare på året att en idé för att förvärva sedimentet skulle vara för användning för att fylla de många små dalarna nära Industrial Park Road. Tanken är att platta ut mer mark för att området ska bli ännu mer attraktivt för blivande företag, som redan börjat dyka upp där.

Börja ditt Lake Dredging Project med Ellicott

Nyheter och fallstudiekategorier