Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Två Ellicott-muddrar arbetar för att återställa National Wildlife Refuge

DELAWARE, USA - Två Ellicott 460SL-muddrar används för närvarande i ett stort tidvattenreningsprojekt vid Prime Hook National Wildlife Refuge i Delaware. Detta är ett av de största myrrenoveringsprojekten någonsin i östra USA. Projektet kommer att återställa ett mycket skadat tidvatten- / barriärstrandekosystem som täcker cirka 4,000 1618.7 hektar (XNUMX ha) inom det tidigare sötvattensbeslagssystemet på fristaden. Denna återställande av kustnära våtmark förbättrar tillflyktsmarkens förmåga att motstå framtida stormar och havsnivåhöjning och förbättrar livsmiljön för flyttfåglar och andra vilda djur.


En av de två Ellicott 460SL-muddrarna i drift

AMEC och deras marina underleverantör, Dredge America, har haft stor framgång sedan restaureringsarbetet inleddes Juni. Varje muddring arbetar 10 timmar per dag, sex dagar i veckan. ”Vi är nöjda med muddringarna och uppskattar Ellicotts stöd inte bara med detta projekt utan med alla Dredge America-projekt i hela USA”, säger Sam Robinson, projektingenjör för Dredge America.

De har redan muddrat mer än 1.5 miles (2.4 km) tidvattenkanaler och planerar att muddra 30 totala miles (48.3 km) kanal till nästa sommar.

muddra-AmerikaDredge America's Jason Collene bredvid en Ellicott 460SL muddra

Den första fasen av projektet kommer främst att fokusera på dränering av träsket och förbättring av tidvattencirkulationen. De kommer att börja pumpa sand på strandlinjen för att stänga överträdelserna och skapa en plattform för träskärm. Överväxt av fragmiter, en invasiv art av flerårigt gräs, har resulterat i minskning av våtmarkområdet. Att skapa ett konstant saltvattenflöde hjälper till att eliminera frragmiterna. Denna återställande av livsmiljöer och naturlig tidvattencirkulation gör det möjligt för saltmyrväxtation att återvända och blomstra, vilket förbättrar motståndskraften hos tillflyktande våtmarker mot framtida stormar och havsnivåökning och ger värdefulla livsmiljöer för fåglar och andra djur.

 prime-hook-wildlife-tillflyktPrime Hook National Wildlife Refuge

Du kan visa muddrar i drift på Ellicotts YouTube-kanal. Prime Hook National Wildlife Refuge publicerar också uppdateringar om deras Facebook-sida, så kolla också!

Specifikationer - 460SL Swinging Dragon Dredge

Utloppsdiameter: 10 ″ (245 mm)

Max. Grävdjup: 20 ′ (6.1 m)

Total effekt: 440 HP (330 kW)

Pumpkraft: 320 HP (240 kW)

Skärkraft: 40 HP (30 kW)

För mer information, kontakta Robin Manning, säljadministratör.

e-post: rmanning@dredge.com

ph: (+ 410) 545-0232 XNUMX XNUMX

 

Nyheter och fallstudiekategorier