Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Southwind Dredging Little River

DNREC: s avdelningar för Watershed Stewardship och Fish & Wildlife har meddelat planer för ett kooperativt muddringsprojekt vid Little River nära Dover, från Route 9 / Bayside Drive-bron i Little Creek österut in i Delaware Bay.

Muddring är planerad att börja den andra veckan i denna månad. Southwind Construction i Evansville, Ind., Tilldelades kontraktet för projektet och kommer att använda sin 14 ″ Ellicott®  Märke 970 muddra.

Kanalen är ungefär 12,400 fot lång och kommer att muddras till bredderna av 40 fot i floddelen och 60 fot i Delaware Bay-delen och till ett djup av 5 fot vid medelvärdet lågvatten. Den lilla floden muddrades senast av staten i 1981-1982.

En sekundär fördel med projektet är den fördelaktiga användningen av muddrat material för att återställa och förbättra vattenfågelns livsmiljö inom den närliggande divisionen Fish & Wildlife Little Creek Wildlife Area impoundment's Refuge cell, en av flera celler som består av beslag dividerat med vallar för att möjliggöra separat förvaltning .

Material med fördelaktigt bruk kommer att öka bottenhöjningarna i avfallshallen till en nivå som främjar vattenfåglar och strandfågelns olika livsmiljöer och livsmedelsresurser, vilket kompenserar för sjunkande myrhöjningar som har resulterat i alltför öppet vattenlivsmiljö.

Det statligt finansierade projektet 1.01 miljoner dollar inkluderar muddring av 79,000 kubikvarv av material från kanalen och avlägsnande av 30 förföljda pilingar och ett förfallet fartyg från vattenvägen nära Little Creek.

En pipeline kommer att placeras längs en befintlig väg i Little Creek Wildlife Area för att pumpa muddrat material från flodkanalen in i Refuge impoundment cell.

Projektet förväntas inte störa jakt i området. Projektets slutförande förväntas senast oktober 1, före högsäsong.

Nyheter och fallstudiekategorier