Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Två Ellicott-muddrar som arbetar med portutbyggnadsprojekt i Latinamerika

Två Ellicott skärkuddar används för närvarande vid utvidgningen av en större hamn i Latinamerika. Detta är en del av ett projekt för att öka hamnens containerhanteringskapacitet och rymma Post-Panamax-fartyg. Den första Ellicott-muddringen, en serie 370 med en 12 ″ x 10 ″ (300 x 250 mm) pump och 440 hk (328 kW) total installerad effekt, har arbetat vid denna port i över sex månader. Denna 370-muddra förenades nyligen med en Serie 670-muddra, med 14 ″ x14 ″ (350 x 350 mm) pump och 800 hk (597 kW) total effekt. Ellicott kunde nyligen fånga flygfoton av 670 Dragon muddra på projektplatsen. Båda muddrarna håller för närvarande på att arbeta för att fördjupa grundområdet för den nya terminalen.

370 och 670 är bärbara muddrar, men de är också robusta och tillförlitliga - idealiska för alla typer av muddringsapplikationer inklusive portmuddring. Det är de mest kraftfulla muddrarna i detta storleksintervall.

Traditionellt hanteras portutvidgningsprojekt som detta med större släpande sugtrattmaskiner (TSHD) eller andra självgående muddrar. I vissa fall är mindre, bärbara skärkuddar en bättre lösning på grund av deras bärbarhet, tillgänglighet, hög produktion och relativt låga kostnader. Dessa fördelar med en bärbar skärsuggmassa gäller också för underhållsmuddning av hamnar, särskilt när muddring måste utföras regelbundet.

Visa ytterligare drone-bilder från en Ellicott 1870 Dragon muddra lanseras för ett annat projekt i Sydamerika.

Börja ditt portmuddringsprojekt med Ellicott

Nyheter och fallstudiekategorier