Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Hur man blir av med Muck

Det inledande projektet

På en gång, över 4 miljoner liter (1,514 miljoner liter) av giftigt halvbehandlat avlopp flödade in i Palm Bay Floridas Turkey Creek. Som ett resultat innehöll Turkey Creek extremt höga nivåer av skadliga toxiner och näringsämnen.

Under våren 2017, teamet från Gator-muddring tillbringade större delen av sin tid på att städa upp det röra som en gång ockuperade Turkey Creek och avlägsnade över 236,000 yd3 (180,435 m3) av mocka, kväve- och fosforförorening.

Rätt typ av utrustning

När du arbetar med ett projekt som är storleken på Turkey Creek, behöver du rätt utrustning. För detta projekt, en Ellicott Serie 670 Dragon®  muddra valdes. 670 kan gräva så djupt som 42 m (13.0 fot) och innehåller en stor pump med mycket hästkrafter som behövs för att slutföra ett jobb av denna storlek. Serie 670 Dragon® muddring är känd som en pålitlig, pålitlig och förstklassig maskin med ett utmärkt rykte.

Den initiala Turkiet Creek sanering det tog flera månader att slutföra, men när projektet slutade tänkte alla parter som påverkades av den första saneringen att deras arbete var nästan slutfört. Men lite visste de att en naturkatastrof var precis runt hörnet som skulle upphäva allt deras tidigare hårda arbete och ansträngning.

 

Orkanen irma

På september 11, 2017, träffade orkanen Irma Gulf Coast of Florida, vilket orsakade betydande översvämning i det närliggande Turkey Creek-samhället som ligger nära Gainesville. För andra gången på mindre än två år infiltrerade den skadliga muck som tidigare funnits i Turkey Creek återigen i vattnet och måste rengöras. Den här gången ombads teamet från Gator Dredging att ta bort organisk muck som nu kunde hittas under bryggor i grunda områden och fylla djupa hål i hela det omgivande Turkey Creek-området som hade påverkats av stormskador.

Två av de viktigaste utmaningarna för teamet från Gator Dredge under rengöringsprocessen den här gången omfattade hantering av material och kontroll av retur av vatten. Det beror på att lokala och statliga tjänstemän i nästan fem decennier ignorerade bäckens tillstånd, påverkan som muck hade på invånarnas hälsa och dess inverkan på den omgivande livsmiljön.

Varför muddra?

Muddring är grunden för de flesta vattenprojekt och adresserar ett brett spektrum av världens ekonomiska, sociala och miljömässiga behov. Med mer än 50 procent av världens befolkning som bor inom en radie på 125 miles (201 km) av en betydande kustlinje, är lågt liggande områden som Turkey Creek i fara för allvarliga översvämningar och kräver ständiga förbättringar längs och nära dess strandlinje.

Vattenområden som liknar Turkey Creek har upplevt stigande vattennivåer orsakade av kraftiga stormar som orkanen Irma. Resultaten inkluderar egendomskador för hundratals husägare som drabbats av dödliga orkaner, och det påverkar också den omgivande livsmiljön som orsakar miljontals dollar i skador om de inte behandlas.

Så varför är det muddring viktigt? När en vattenmassa muddras är det mindre sannolikt att stranderosion inträffar och den omgivande livsmiljön återställs. Flera former av sediment innehåller toxiner från industriell avrinning som väsentligt påverkar vattenkvaliteten.

När någon typ av skräp som innehåller föroreningar avlägsnas förbättras den totala hälsan hos en vattenmassa.

Nyheter och fallstudiekategorier