Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com
11

Bli av med en blockerad vattenkanal en gång för alla

Tilghman Island rik historia

Tilghman Island ligger inbäddat i hjärtat av Talbot County, Maryland. Tidigare kallad ”Stora Choptank Island,”Ön är bara 3 mil lång (4.83 km) och 1 km bred. Enligt historiker anlände de första engelska bosättarna för över 1.60 år sedan 360.

Under början av 19-talet såldes två skiften till en grupp ostronare. Gruppen ville ha marken för dess närhet till de främsta skördeplatserna som omger Tilghman Island. Idag bor över 1,000 XNUMX tusen invånare på ön. En majoritet av bostaden försörjer sig med crabbing, fiske och ostron- eller skaldjursförpackning.

Tilghman Island värsta mardröm - en blockerad vattenkanal

Under den senaste historien har allvarliga åskväder och eroderande vattenvägar orsakat att sediment, lera, lera, silt, sand och skal har byggts upp och blockerat Knappar Smalar åtkomstkanal till Choptank-floden. Följaktligen förkortar Knapps inte bara rutten runt änden av ön med över fem mil (8kms), det är hemhamnen för dussintals fiske- och krabbfartyg. På vissa platser har djup rapporterats så lågt som en 1 fot (0.30m) under lågvatten.

Den blockerade kanalen hindrar företag från Tilghman Island att blomstra. Flera företagare har tappat nästan 50 procent av sin verksamhet. Ron Cicero, ägaren till Tilghman Island Marina och uthyrning, sa att påverkan har känts av alla. "Restauranger och turism på ön har minskat dramatiskt genom åren." Cicero tillade också att båtfarare och turister håller sig borta från ön på grund av den blockerade kanalen. Med så många fallande företag som kämpar för att överleva har den lokala ekonomin drabbats. Som ett resultat tog invånarna saken i egna händer och började söka efter svar på sina problem för flera månader sedan.

Lösning på problemet — Hydraulisk muddring

Residens kan nu andas av lättnad. De US Army Corp of Engineers i samband med olika filialer av den federala regeringen, Maryland State Government, Fish and Wildlife Service och Talbot County-regeringen har kommit överens om att tillåta besättningar att muddra ungefär 100,000 kubik3 (914,40 m3) av material.

Arbetare använder en Ellicott Series 970 Dragon Dredge för att rensa kanalen. Hydraulisk muddra är perfekt för detta specifika jobb. För att sammanfatta saker, dredeges cutterhead kommer att ta bort skräp som finns i floden. Muddret pumpar sedan utsläppet effektivt till en avlägsen plats. Faktum är att vi redan har en vecka på muddring och besättningar har tappat en blå rörledning på västra sidan av Choptankfloden. Nu suger muddrarna upp smuts och vatten - pumpar det ut ur floden till en närliggande gård.

Projektet förväntas kosta ungefär $ 1.4 miljoner och kommer att göras vid Memorial Day helgen.

Nyheter och fallstudiekategorier