Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com
11

Varför Dredging Sea Dog Creek är nödvändigt

Sportfiskare som navigerar Sea Dog Creek nära staden Hempstead, New York, kan nu på ett säkert sätt resa längs bäcken med relativt lätthet i grunda områden i sommar; Detta har dock inte alltid varit fallet. Under 2012 gjorde igensatta översvämningsvatten skapade av Superstorm Sandy det nästan praktiskt taget omöjligt för stora kommersiella fartyg att navigera kartade vatten mellan den östra änden av Sea Dog Creek och närliggande Long Creek.

Nyligen lokala arbetare från Institutionen för bevarande och vattenvägar använde en Ellicott 460SL ”Swinging Dragon®” muddra, känd som “Hempstead Bays” för att ta bort 8,000 6,116 kubik yds³ (2008 m³) sand från närliggande Sea Dog Creek. Den svängande stege-muddret köptes av staden Hempstead från muddringstillverkaren Ellicott Dredges 12. Besättningarna använde muddret för att ta bort sand och vatten för att gräva ner till cirka 3.6 m.

En av de många utmaningar som besättningen mötte under muddringsprocessen inkluderade arbetet inom mycket korta muddringsfönster. Dessutom fick de inte använda ren sand inom gränserna för reglerade titelzoner. Trots vissa begränsningar kunde besättningarna övervinna dessa hinder för att slutföra projektet under två veckor

Effekten av orkanen Sandy

Det råder liten tvekan om att orkanen Sandy hade en enorm inverkan på den lokala regionen. I själva verket, när översvämmade vatten svepte genom det lokala området, skapade det en stim nära den östra änden av Sea Dog Creek vilket orsakade att det trängdes vilket gör praktiskt taget omöjligt för casual båtfolk att navigera i bäcken.

Bevarningsbiologen Dr. James Browne konstaterade att orkanen Sandy hade ett enormt inflytande på bildandet av en sandstång, vilket orsakade att vattenvägen täpptes.

”Enkelt uttryckt, sand rördes upp längs stränderna, och ebb shoal bar. Materialet drogs sedan in i viken under stormfloden. Sanden deponerades sedan på vissa platser som saktade ner vattenflödet. När förhållandena blev normala återfanns det väldigt lite eller inget vatten i vissa kanaler. Traditionellt sträcker sig några av dessa områden från 4 till 6 fot djup. De minimerade vattennivåerna exponerades sedan och orsakade att en sandbar bildades vid extremt lågvatten. Detta gjorde det svårt att navigera i ett fartyg utan vatten under kölen, konstaterade Dr. James Browne.

Miljöpåverkan på Sea Dog Creek

Sea Dog Creek är den enda inre vattenvägen för fartyg att navigera norr om den fasta bron nära den närliggande Point Lookout. De senaste förbättringarna gör det nu enklare för kommersiella båtar att resa fritt. Ett mer pressande problem inkluderar dock bättre användning av rena material som inkluderar förbättring av saltmyrprojekt.

Hempstead-rådets medlemmar kunde inte få marsh-återställning av det nödtillstånd som de beviljades av NYSDEC. Ytterligare finansiering söks för framtida restaurering av träskmaterial från Sea Dog State Marshes och stimar. Förhoppningen är att det extra arbetet kommer att minska översvämningarna under framtida stormar.

Nästan varje kanal i den omgivande regionen förblir igensatt. Därför krävs ytterligare muddring för att hålla vattendrag klart. Tack och lov har staden Hempstead den nödvändiga muddringsutrustningen internt för att hantera miljökatastrofer. Detta håller återhämtningskostnaderna rimligt låga om en olycklig händelse skulle inträffa i framtiden som påverkar närliggande vattenvägar.

NYSDEC finansierar Sea Dog Restoration Project

En grupp tjänstemän som representerar staden Hampstead under ledning av rådet Timothy D 'Esposito bad NYSDEC att påskynda det nödvändiga muddringstillstånd process efter att flera fartyg gick på land på grund av grunt vattenförhållanden.

Stadstjänstemän behövde ett statligt undantag från NYSDEC för att börja muddra i statliga vattenvägar. Det beror på att detta typiskt är den tid på året då lekperioden börjar för skrubbfisk.

Tack vare hjälp av NYSDEC beviljades staden Hempstead Department of Conservation and Waterways ett 10-år muddringstillstånd för att upprätthålla Sea Dog Creek.

Hela operationen avslutades under ett godkänt nödtillstånd som utfärdades av New York State Department of Environmental Conservation (NYSDEC.) Rådets ledamot D'Esposito konstaterade, ”Vår största utmaning var att få de nödvändiga tillstånd som behövdes för att starta Sea Dog Creek restaureringsprojekt .”

Hempstead-stadens tjänstemän planerar nu att starta ytterligare muddringsprojekt som planeras för att börja hösten 2018.

Nyheter och fallstudiekategorier