Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Kolförbränningskraftverk använder Ellicott® Dredge för att producera fyra material med fördelaktig användning

"Den mest kostnadseffektiva utrustningen som någonsin har förts till den här egenskapen. "- Mark Shea, biträdande handledare för avfallshantering

I en ovanlig prestation för en hydraulisk muddra, en Ellicott Brand Series 370 Dragon ”DRAGON® ” fräsmask utgrävde fyra olika material från två kraftverk som avsatte dammar: flygaska, bottenaska, kalk och kalk blandat med flygaska. Mudret flyttade över 100,000 XNUMX kubikmeter på bara tre månader.

City of Springfield, Illinois äger och driver City Water Light & Power (CWLP) Dahlmann Generating Station. Brinnande kol genererar tre avfallsprodukter: flygaska, bottenaska och kalk från vattenreningsverket. Tidigare lagrades dessa avfall permanent i dammar i torrt eller vått tillstånd. På senare tid har fördelaktiga användningar hittats för dessa
Produkter. Bottenaska används för att tillverka sprängningsmedier och takbälte; flygaska används som fyllmaterial för motorvägskonstruktion; kalk används på jordbruksmarkerna i Illinois för att neutralisera sura jordar och förbättra skörden.

Det finns dock ett stort problem: alla dessa produkter spolas till de sedimenterande dammarna med vatten, och därför tenderar de att slå sig ner över stora områden i dammen, vilket gör dem mycket svåra att återhämta sig. Tidigare grävde staden ut dessa material med back-hoes placerade längs dammarnas kanter, men denna utrustning har endast begränsad räckvidd så att huvuddelen av materialet - upp till
90% - stannade kvar i dammarna under vattnet.

CWLP, efter en undersökning av många grävningstekniker, valde att bryta materialet med hjälp av en Ellicott Brand "DRAGON®" -skärmuddring. De bestämde sig för att muddra först sin största bosättningsdamm (cirka 3000 fot lång x 1000 fot bred) som innehöll både bottenaska och flygaska. Staden hyrde Ellicott®, märkt muddring och drev den med sin
egen personal som hade utbildats ”på plats” av Ellicott® fältservicetekniker utan extra kostnad för staden.

Med muddringen kunde CWLP bryta material under vattnet upp till 2000 fot bort från iscenesättningsområdet där materialet togs bort från dammet för stapling och torkning. Eftersom 12-tum-rörledningen tappade upp till 50% fasta ämnen i uppslamningen till detta område på upp till 4000 GPM, och staden visste inte om materialet skulle sätta sig ut i iscenesättningsområdet eller flyta tillbaka till huvuddammen, beslutet att starta där först var svårt. Efter två veckors muddring bestämde staden emellertid att bottenaska och flygaska låg mycket bra i iscenesättningsområdet och att de lätt kunde grävas ut av backbackarna, som nu kunde fungera i bara ett område. Detta var ett stort genombrott i återvinningsprogrammet eftersom 100% av materialet i dammarna kunde grävas med muddret och torkas för nyttigt bruk.

Muddringseffektivitet sparar över $ 200,000
Eftersom en del av flygaskan hade migrerat till den stora avloppsstrukturen för dammen användes muddret också för att rensa ut detta område för att möjliggöra bättre sedimentering av fasta ämnen i dammen och därmed ett renare utflöde. Mark Shea, projektledare för muddringsverksamheten för staden, hade inget annat än beröm för muddringen Ellicott®. ”Inte bara muddrar vi material för återvinning utan vi får en renare avloppsvatten till kostnader som ligger långt under konventionell grävning med grävmaskiner och schaktmaskiner. Under denna korta muddringsperiod har staden sparat över 285,000 50 dollar jämfört med konventionella tekniker, en besparing på XNUMX%. ”

Staden spenderade bara $ 1.80 per kubikgård med material som togs bort jämfört med det lägsta offertföretaget på $ 3.85 per gård.

Den andra och mindre dammen, som tar emot avloppsvatten från den större flygaska / bottenaska, innehåller också kalkuppslamning från deras SO2-vattenreningsprocess. Staden visste inte hur bra muddret Ellicott® Brand 370 skulle prestera i den mycket viskösa, tjocka kalken som konsoliderades i dammen. Det var också 2000 fot rörledning inblandad, så staden installerade en flödesmätare (för att mäta uppslamning per minut) och en kärnkraftsdensitetsmätare för att mäta andelen fasta ämnen i uppslamningen. Vid utsläppspunkten 2000 meter bort var flödet 4100 gpm, och kalkuppslamningens konsistens i rörledningen var 50 vikt-% fasta ämnen. Trots att 370 kan muddra till 20 fot djup hölls muddringsdjup till 15 fot. Staden fann också att kalk var
blandad med flygaska, och serien 370 pumpade detta material till 50 viktprocent.

På grund av muddrans förmåga att flytta kalken med högt fastämnesinnehåll kan det vara möjligt att transportera kalken i flytande form och placera den direkt på omgivande jordbruksfält. Detta är nu vanligt i Mellanvästern och processen växer.

Mark Shea kommenterade: ”Vi har bevisat att muddret i Ellicott® Series 370 kan flytta tre av våra produkter mycket kostnadseffektivt, och vi har en marknad för dessa produkter. Det fanns praktiskt taget ingen muddringsstopp trots att vi arbetade under de kallare vintermånaderna. Det var förmodligen den mest kostnadseffektiva utrustningen som någonsin tagits med på den här fastigheten. ”

Mudring av flygaska, bottenaska och kalk, en gång nästan omöjligt att återhämta sig, och att göra allt med bara en bit maskiner var ett stort genombrott för City of Springfield, Illinois. Inte bara gjordes detta med 50% kostnadsbesparingar jämfört med konventionella tekniker, utan också i många situationer där konventionella tekniker inte fungerar alls.

Börja ditt uppskjutningsdammgrävningsprojekt med Ellicott

Nyheter och fallstudiekategorier