Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com
11

Lite kända sätt att ge näring till en kustlinje

Ponce de Leon Inlet, FL– Besättningen har fått tillstånd av US Army Corps of Army Engineers (USACE) för att börja muddra på Ponce de Leon Inlet. Detta skulle göra det säkrare för fiskare att navigera. Muddringen kommer dessutom att erbjuda ytterligare strandnäring för den närliggande kustlinjen. Inloppet i sig har inte underhållits i denna utsträckning på över tio år enligt korpsens tjänstemän.

De som arbetar med projektet har redan påbörjat mobiliseringsfasen för det åtta månader långa hydrauliska muddringsprojektet. I själva verket förväntas besättningsmedlemmar som arbetar med projektet ta bort nästan 38,000 ft² (3,530 m²) sand och skräp. Muddringen bör öka vattendjupet till nästan 12 ft (3.65 m). USACE finansierar och har tilldelat Cavache (Incorporated) av Pompano Beach kontraktet.

Vad är i en Dredge
Teamet från Cavache Inc, (ägs och drivs av Adam Adache och Anthony Cavo), har över 100 års kombinerad hydraulisk muddringsupplevelse. De har tidigare arbetat med liknande typer av projekt som Florida Inland District-projektet. Teamet från Cavache kommer att använda en Ellicott 1170 "Dragon" muddra känd som ”Maya Caelyn” för att slutföra projektet.

Den bärbara skärbotten är en medelstor muddra som är utformad för att fungera exceptionellt bra under typiska förhållanden som upplevs i atlantiska inlopp och ingångskanaler från havet till inre kustvattenvägar.

Ponce de Leon Projektdetaljer
”Det som verkligen är unikt med det specifika projektet är att detta är ett offshore-deponeringsprojekt som kräver pumpmaterial offshore. Pumpavståndet är ganska långt, och vårt team använder flera boosters för att slutföra projektet, ”konstaterade Cavache-principägaren Anthony Cavo.

Skräp och sand som samlats under orkanerna Irma och Matthew orsakade aggressiv skalning. Dessutom kommer materialen som orsakas av grundläggningen att pumpas från Ponce de Leon-inloppet. Materialen kommer sedan att transporteras till en närliggande plats och användas för att hjälpa stränderna i näringsområdet. När muddringsprocessen är klar kommer vattenflödet att förbättras drastiskt i det närliggande området. Muddring av inloppet bör förstärka strandlinjen under efterföljande stormar vilket gör det enkelt för fartyg att fritt röra sig om inloppet.

Nyheter och fallstudiekategorier