Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Hur man muddrar Salado-floden kan rädda Buenos Aires

Hur påverkar muddring av Salado-floden Buenos Aires? Den senaste historien har visat att en enorm mängd nederbörd i den lågt liggande regionen har orsakat floden Salado upprepade gånger översvämma hotar jordbrukssamhället. Fram till nyligen hade floden inte underhållits ordentligt. Detta har orsakat tidigare översvämningar. Ny finansiering gör det nu möjligt att betala för förbättringar av floden och de omgivande områdena och ha tillgång till det rätta muddringsutrustning som hjälper till att kontrollera potentiella översvämningar genom att återställa floden till dess naturliga tillstånd.

Saladofloden och dess påverkan

Från 2000 till 2017 skadades mer än 800,000 20 hektar mark i hela Buenos Aires, Argentina, till följd av översvämningen i Salado-flodområdet. Staden Buenos Aires är huvudstaden i Argentina och landets största stad. Det blomstrande samhället ligger i provinsen Buenos Aires, vid flodmynningen Rio de la Plata. Vad många utomstående kanske inte vet är att provinsen Buenos Aires är ett stort jordbrukssamhälle. Cirka XNUMX% av Argentinas spannmåls- och köttprodukter kommer från regionen och anses vara extremt viktiga för landets ekonomi. Det mesta av marken i provinsen är mycket rik på näringsämnen, men det är också mycket platt och sårbart för extrema väderförhållanden som har resulterat i återkommande torka och översvämningar.

Ellicott Series 1270 Dragon® Dredge

Det finns flera mindre strömmar, flodmynningar och floder runt Buenos Aires. Under de senaste 40 åren har den genomsnittliga nederbörden i Buenos Aires ökat med 20%. Det ytterligare regnet har orsakat floden Salado. Platser som gränsar till en flod som Saladofloden är utsatta för översvämning under regniga väderperioder. Under flera år har Salado River samlat en mängd olika material till följd av kraftig nederbörd och ackumulerat en stor mängd sedimentering och silt. När en flod inte är tillräckligt underhållen kommer skräp att samlas över tiden och orsaka att floden flaskhalsar. Denna åtgärd begränsar flodernas förmåga att tillhandahålla naturligt strömmande vatten och orsakar att vattennivåerna stiger, vilket utlöser en översvämning.

Under flera år har samhällsledare och politiker diskuterat olika muddringsidéer och lösningar som att utvidga floden och gräva en djupare kanal i hopp om att minska potentiella översvämningar men hade inte kunnat skaffa nödvändiga medel som behövs för att täcka kostnaderna för en sådan massiv flodmuddringsprojekt fram till nyligen.

Lösningen

Två serien 1270 Dragon® Muddrar på jobbet i Salado-floden

I april 2017 godkände Världsbanken en $ 300 miljoner lån feller projektet för förebyggande av översvämningar. Under de senaste 18 månaderna har många muddringsentreprenörer spenderat mycket tid på att förbättra översvämningsförhållandena i området. Hittills har entreprenörer tagit bort mer än 5.23 miljoner yd (4 miljoner m³) sand och sediment från Saladofloden med hjälp av en serie muddrar.

För att hjälpa till att kontrollera översvämningarna i den lokala regionen, muddra besättningar från Helport och Chediack (UTE) har valt att använda två Ellicott-serien 1270 Dragon® skärkuddar som är idealiska för denna typ av muddring Ansökan. 1270 Dragon®-muddran kan nå muddjup på upp till 50 '(15 m). Dessutom innehåller denna medelstora muddrar en 18 ”-pump och är utrustad med två separata dieselmotorer, varav en är dedicerad till muddringspumpen för optimal produktion.

Vad händer sedan

Kanske den största utmaningen som besättningarna som arbetar med projektet inkluderar begränsad tillgång till grusvägar när det regnar när vägarna översvämmar vilket gör det svårt att nå området där muddringen sker. Att få tillgång till flodstränderna i den omgivande miljön har också visat sig vara ganska svårt att komma in och är extremt begränsad. Trots dessa fysiska hinder är Ellicott Dragon®-muddrarna relativt enkla att demontera och återmontera så att besättningarna kan muddra på svåråtkomliga platser längs floden. Under sådana omständigheter är det mycket viktigt att ha en tillförlitlig muddra som kan övervinna dessa svåra utmaningar.

Medan muddring av Salado-floden inte garanterar att framtida översvämningar inte kommer att inträffa, är det en av de mest påverkande metoderna för att minimera eller begränsa framtida översvämningar. När floden har återställts till ett mer naturligt tillstånd genom avlägsnande av överskott av sediment, kommer vattenströmmen att rinna längs sin naturliga väg i jämnare takt. Dessutom samlas sanden från flodmuddringsarbetet och kommer sedan att återanvändas och användas för att förbättra låglandet, vilket förbättrar terränghöjningen, vilket också hjälper till att minska risken för återkommande översvämningar i de lågliggande samhällena.

Starta ditt River Dredging-projekt med Ellicott

Nyheter och fallstudiekategorier