Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com
11

Mekanisk muddring kontra hydraulmuddring

Försöker du avgöra om mekanisk muddring eller hydraulisk muddring bäst passar dina gruvkrav? Vissa förespråkare kan hävda att mekanisk muddring är en enklare och mindre komplicerad process för besättningarna. Hydraulisk muddring är dock kostnadseffektiv, erbjuder ökad flexibilitet och passar bäst för utmanande miljöer där grävmaskiner är begränsade. Dessutom är hydraulisk muddring bäst för miljöer när man måste anskaffa finkornigt material.

Det finns mer än en strategi för muddring. I slutändan kommer ditt beslut förmodligen att koka ner till hur mycket det kommer att kosta och hur lång tid det kommer att ta för att slutföra ditt muddringsprojekt. Det finns dock andra faktorer som du kanske vill överväga. Du kommer också att vilja utvärdera vattnet som du arbetar i och hur du väljer rätt typ av muddringsutrustning kan hjälpa dig att uppfylla dina muddringsmål.

Mekanisk muddring

Mekanisk muddring är bäst lämpad för miljöer som innehåller tillräckligt med utrymme för en grävmaskin att använda, vilket gör det möjligt för den drivna maskinen att utvinna, bortskaffa och skopa material snabbt.

Mekaniska muddringsprojekt ligger vanligtvis nära en strandlinje. De kräver traditionellt flera bitar av stödutrustning inklusive den primära grävmaskinen som mekaniskt tar bort sanden och vattnet som placerar sanden på strandlinjen, lastare för att flytta sanden på stranden och lastbilar för att deponera sanden på en närliggande processanläggning.

Hydraulisk muddring

En enda hydraulisk muddra kan användas för att utföra samma uppdrag under hälften av tiden med färre resurser. Några fördelar med hydraulisk muddring inkluderar:

  • Minskad arbetskrafts- och kapitalkostnad
  • Mindre energi och utsläpp
  • Minskade material- och underhållskostnader
  • Säkert och effektivt

Under den hydrauliska muddringsprocessen tvättas böterna från sand medan de transporteras direkt till en närliggande processanläggning. När pumpavståndet eller vertikal höjd ökar kan en muddringspump fungera som ett genomförbart alternativ för att maximera möjligheten för jämna produktionshastigheter.

En av de extra fördelarna med hydraulisk muddring inkluderar direkt överföring av material till bearbetningsanläggningen. Detta sparar både tid och pengar, vilket eliminerar behovet av ytterligare arbetskraft och dubbel hantering av materialet.

 

Att välja rätt muddringsutrustning för jobbet

Hydrauliska muddrar passar bäst för större vattenmassor där grävmaskiner har svårt att nå material och ibland är miljöförhållandena grova. Brytning med en hydraulisk muddra är det mest effektiva sättet att utvinna material regelbundet, oavsett om det är sand, grus eller hårda saltavlagringar.

Ellicotts hydrauliska muddrar är perfekta för gruvprojekt. Det beror på att muddrarna är utformade för att minska kostnader per ton och öka produktiviteten. Ellicotts större muddrar är tillgängliga för de projekt som kräver grävdjup upp till 60 meter.

Våra muddrar har använts över hela världen för olika gruvprojekt från St. Petersburg, Florida (USA) till provinsen Marinduque på Filippinerna. För rekommendationer om muddring, fyll i vår projektform idag eller kontakta oss via e-post på sales@dredge.com.

Nyheter och fallstudiekategorier