Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Cutterhead Dredges Börjar Altamira Port Muddring Project - Ellicott Dredges

Altamira hamnkomplex i delstaten Tamaulipas, Mexiko, är en av de fyra största hamnarna i Mexiko. Altamira är en del av ett stort industrikomplex dedikerad logistik av artiklar som LNG, petrokemikalier, industrikomponenter och råvaror.

För tillfället är två Ellicott-muddrar i drift eller håller på att inleda ett hamnmudringsprojekt i Altamira. En Ellicott Series 670 Dragon®-muddra används för närvarande för att utföra rutinunderhåll på navigations- och åtkomstkanalen för en privat industriell terminal. I själva verket innehåller den medelstora skärmaskineriet en 14 ”x14” pump med en total installerad effekt på 800 hk (597 kW). Muddret kan också gräva upp till 42 m. Denna mångsidiga muddring kan hantera en mängd olika muddringsapplikationer, inklusive hamnar, hamnar och underhållsprojekt på inre vattenvägar.

670 har nyligen förenats med en Ellicott Series 1270 Dragon®-muddra, som kommer att användas för utbyggnad av en annan privat industriell terminal i Altamira. Den kraftfulla Ellicott 1270 innehåller en 18 ”x18” pump och en total installerad effekt på 1350 hk (1007 kW). Den större muddermaskinen kan nå grävdjup på upp till 50 m.

Med sin serie av högkvalitativa, hållbara och pålitliga muddrar är Ellicott® stolt över att ha en viktig roll i Altamira hamnkomplex.

Nyheter och fallstudiekategorier