Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Ellicott Series 1270 Dragon® Dredge används för att ta bort silter och sediment från ett vattenkraftverk

I 2018 tilldelade Millennium Challenge Account of Malawi (MCA-M) Ellicott Dredges ett anbudsavtal för att leverera en Ellicott Series 1270 Dragon® muddra till Kapichira vattenkraftverk i Malawi.

Millennium Challenge Corporation (MCC), en USA-baserad myndighet, har under de senaste åren arbetat direkt med regeringstjänstemän från Malawi för att skapa en stark grund som landets maktsystem framgångsrikt kan upprätthålla sig över tid.

En majoritet av Malawis invånare förlitar sig på vattenkraft som sin primära energikälla. Under senare år har silt- och sedimentuppbyggnaden ökat i Shire-floden nära Kapichira vattenkraftverk. Det skadliga skräpet har orsakat att vattennivån har minskat avsevärt i behållaren, vilket minskat mängden vatten som kan innehålla, vilket begränsar kraften framför vattenkraftverkets turbiner. Ellicott® 1270-sugborrning förväntas hjälpa till att förbättra Kapichiras kraftproduktion genom att minimera sediment i reservoaren och därmed höja mängden reservoarvattenvolym och vattenkraftproduktivitet.

Den bärbara skärsugan levererades nyligen till kunden. Mudret är utrustat med förankringsbommar och en förlängd spudvagn som är utformad för att öka driftseffektiviteten avsevärt.

Kategorier för nyheter och fallstudier