Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Edgartown använder Ellicott 370 Dragon® Dredge för att utvinna sand för strandnäringsprojekt

Edgartowns muddringsutskott har kommit överens om att ta bort över 20,927 yd³ (16,000 m³) sand från Sengekontacket Pond nära Martha's Vineyard med en Ellicott® Series 370 Dragon® Dredge. Kommittén har enats om att sälja det muddrade materialet till grannstaden Oak Bluffs, som kommer att använda sanden som en del av ett strandnäringsprojekt för att fylla på tunnare offentliga stränder i lokalsamhället.

Edgartown är den enda östaden i regionen som äger en muddring. Under de senaste åren har muddringsutskottet använt Ellicott-muddringen för att samarbeta med andra angränsande ösamhällen för att muddra sand från lokala vattenföreningar för att förbättra kanalnavigeringen. Det muddrade materialet säljs sedan till lokala husägarföreningar, privata husägare och kommuner som använder sanden för att skydda närliggande kustlinjer, privat och offentlig infrastruktur och återställa stränder för rekreationsändamål.

370 Dragon®-muddrarna är en av de mest framgångsrika sugborrarna i liten storlek i branschen. Anpassning av förlängningar av skrov, stege och spud för olika gräddjup bidrar till muddernas modulära designkoncept och är idealisk för första gången muddägare och operatörer.

Nyheter och fallstudiekategorier