Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Port of Siuslaw Readies Ellicott 360SL Swinging Dragon Dredge to Dredge Marina

Januari 16, 2020 - Besättningar som representerar Oregon International Port of Coos Bay väntar på tillåtelse att börja muddra Siuslaw River Marina. Siuslaw marina, drivs av Siuslaw hamn, innehåller flera ton sediment, lera och slam som har sammanställts under tio år, vilket gör det utmanande för fartyg att navigera i en mil på fem mil som förbinder Siuslaw-floden med Stilla havet.

Port of Siuslaw är ett offentligt kartlagt specialområde som beror mycket på turistattraktioner, såsom sport och kommersiella marinor, en båtlansering, en industripark och en campingplats för ekonomisk utveckling. På grund av oförmågan att säkert navigera i lokala vattenvägar och en minskning av antalet kort- och långsiktiga båtlipshyror vid marinan i Siuslaw River har tillfälliga vattendragare och kommersiella båtoperatörer tvingats ta sina affärer någon annanstans.

Besättningen kommer att använda en Ellicott Series 360SL Swinging Dragon® muddra, ägs av staten Oregon för att slutföra restaureringsprojektet. I de flesta fall skulle US Army Corps of Engineers vanligtvis hantera ansvaret för årlig underhållsmuddring av navigeringskanaler; täckningen omfattar emellertid inte lanseringsramper och marinor. Tills nyligen har mindre hamnar inte kunnat råd med kostnaderna för att muddra sina marinor, vilket har lett till enorma mängder avskalning inom marinor längs hela Oregon-kusten. Resultatet av denna skalning hotar förmågan hos kommersiella och fritidsfiskeflottor att förtöja, vilket ger katastrofala ekonomiska effekter.

Slutliga förberedelser för muddring nära marinaområdet har visat sig vara utmanande eftersom besättningarna kämpar mot snabbt föränderliga väderförhållanden, skiftande tidvatten och år med havs- och flodskräp som har lagt sig på eller nära ytnivån. När förberedelserna avslutas tror Siuslaw hamnchef Dave Huntington att saker och ting har utvecklats ganska bra och att muddring påbörjas varje dag nu.

”Just nu lägger de rör från området där de muddrar till den bakre delen av hamnen där vi pumpar lera och smuts. De tog med sig en liten besättning från Coos Bay, och med det här vädret tog det lite längre tid än vi trodde för att få allt redo att muddra. Igår flyttade vi muddret till bryggan vid Novellis och rören borde vara på plats i slutet av dagen, vilket innebär att vi är nära att börja ta bort leran från området. ”

Ellicott® svängande stege muddrar har en enda dieselmotor som drivs av en oberoende hydro-statisk pumpdrivning och en andra pump för hjälpkontroller. Serie 360SL Swinging Dragon®-muddrar är idealisk för marina- och restaureringsmudringsapplikationer.

För ytterligare information om vår kompletta linje med skärsug och svängande stege-muddrar, kontakta oss på sales@dredge.com eller slutföra vår projektform, och någon kommer att kontakta dig inom kort.

Nyheter och fallstudiekategorier