Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Ellicott 370HP® Dredge Readies för 2021-arbete

An Ellicott 370HP Dragon®-muddra och två 10 ”Ellicott-boosterpumpar köptes nyligen av Dane County, Wisconsin för att användas i ett försök på flera miljoner dollar för att minska översvämningar längs de 5 Yahara-sjöarna. Dane County är planerat att börja driva sin nyförvärvade muddra och boosters nästa år.

Du har nu möjlighet Yahara Chain of Lakes-borttagningsprojekt är utformad för att öka vattenflödet och minska risken för översvämning. Arbetet började tidigare i år och är för närvarande fokuserat på områden mellan sjöarna Monona och Waubesa, där floden fördjupas 2 till 4 fot när fasen är klar.

Den andra fasen, som förväntas börja sommaren 2, kommer att fokusera på områden nedströms sjöarna Waubesa och Kegonsa. 2021HP-muddret kommer att användas för att ta bort sediment under nästa fas av översvämningsriskarbetet.

Finansieringen för fas 2 av projektet tillkännagavs av Dane County Executive Joe Parisi. Hans budget för 2021 inkluderar 6.5 miljoner dollar för byggande av den andra fasen av Lower Yahara River Trail från Fish Camp County Park till Lake Kegonsa State Park. Flera initiativ till förbättring av vattenkvaliteten ingår i budgetförslaget, inklusive stigens bro och strandpromenad som ansluter Lake Farm County Park med byn McFarland, som har blivit familjedestinationer för hela regionen.

Dane County tjänstemän krediterar “Suck Muck”För deras förståelse för varför muddring är så viktigt vid avlägsnande av sediment för att mildra översvämningar. Suck the Muck-projektet avslutade nyligen en avlägsnande av sediment längs Token Creek, där 20,000 XNUMX ton fosforbelastat sediment avlägsnades. Ytterligare restaureringsarbete minskade erosionen längs bäcken, vilket saktade tillbaka sedimentet i vattnet. "Suck the Muck" fortsätter att ta bort fosfor från flodbäddar som matas in i sjöar i området.

"Min 2021-budget prioriterar initiativ som förbättrar kvaliteten på vårt vatten i sjöar och vattendrag för att säkerställa att de förblir tillgängliga för framtida generationer att njuta av," sa Parisi. ”Effekterna av klimatförändringar och ett växande samhälle kräver att vi anpassar oss och skapar nya lösningar. Våra initiativ - oavsett om de är 'Suck the Muck', det kontinuerliga täckningsprogrammet eller våra insatser för att avlägsna sediment längs floden Yahara - hanterar dessa utmaningar och arbetar för att bevara våra naturresurser under många år framöver. ”

Läs mer: Waunakee Tribune

Nyheter och fallstudiekategorier