Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Ellicott exporterar uthärda: Två ytterligare 20-tums (500 mm) muddrar på väg till Bangladesh

Två Ellicott-muddrar skickades nyligen till Bangladesh för att fortsätta stödja landets muddringsarbete. Ellicott-serien 2070 (20 tum / 500 mm) Dragon®-muddrar kommer att gå med i dussintals andra Ellicott 18- (450 mm) och 20-tum (500 mm) muddrar som för närvarande är involverade i projekt för att hålla floder flytande och översvämningsrisker i sjön .

Även om det senaste året har minskat den internationella handeln inom industrisektorer och länder på grund av Covid-19-pandemin, har Bangladesh fortsatt att importera muddrar för sina riksomfattande muddringsarbete. Landet Bangladesh omfattas av det största tidvattendominerade floddeltaet i världen, matat av vattenvägar med ursprung i Himalaya-bergen.

Med en befolkning på cirka 165 miljoner är Bangladeshs floder starkt beroende av som ett transportsätt för både människor och varor. Men endast 60% av landets 8,700 km farbara vattenvägar är tillgängliga under den torra säsongen på grund av den konstanta tillströmningen av sedimentation. Ellicott-muddrar arbetar för att hålla dessa vattenvägar öppna och finns i många av Bangladeshs stora floder.

Nästan en tredjedel av Bangladesh ligger mindre än 2 meter över havet. När havsnivåerna fortsätter att stiga och sedimentationen fortsätter att fylla redan igensatta vattenvägar, kvarstår hotet om översvämningar. en annan risk Bangladesh arbetar för att mildra användningen av muddrar.

Serien 2070 Drakskärhuvudet är den modernaste 20 ”muddringsdesignen i världen som innehåller Ellicotts världsberömda designteknik. Denna bärbara muddra kan levereras med lastbil till inre platser och kan muddra upp till 50 ′ (15 m) så att muddret kan fungera i större sjökanaler. Skrovet och däckhuset är utformat enligt Bureau of Veritas (BV) skyddade vattenregler och som sådan är denna muddring lämplig för en mängd applikationer inklusive muddring, muddring, landåtervinning och sandbrytning projekt.

Starta ditt River Dredging-projekt med Ellicott

Nyheter och fallstudiekategorier