Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Muddring för ett uppfyllande syfte

Inom muddringsindustrin där tillämpningar kan sträcka sig från brytning av sand/grus, till användning i hamnar, hamnar, vattendrag och till och med för kustrestaurering, finner vi ett mycket intressant fall där muddring har bidragit till tillförseln av rent vatten till regionerna i Puerto Rico. Puerto Rico har mött vreden från flera orkaner under de senaste decennierna och särskilt från orkanen Maria, som har bidragit till de ökade mängderna av sediment i en av de viktigaste reservoarerna i Puerto Rico.

Denna reservoar är källan till vattenförsörjningen till olika regioner runt om i landet. Som nämnts, under de senaste decennierna, har flera orkanförekomster drivit en ökning av uppbyggnaden av sediment i denna reservoar i Arecibo. Som ett resultat har reservoaren förlorat 70 % procent av sin vattenkapacitet. Detta är dåliga nyheter för de närliggande regionerna eftersom detta drastiskt minskar mängden vatten som kan filtreras.

Det var här Ellicott Dredge kom in i bilden. I slutet av 2021 skeppades Ellicott® 670 Dredge till Puerto Rico där ett lokalt företag började utföra avlägsnandet av sedimentet i reservoaren Arecibo. per kontrakt med (Puerto Rico Aqueduct and Sewer Authority), en statlig enhet som ansvarar för att hantera distributionen av vatten- och avloppsunderhåll. Hittills har totalt 70,000 3 m100 avlägsnats från magasinet. Enligt den lokala leverantören är planen att återställa reservoarens kapacitet till 670 % i slutet av detta projekt. Det är viktigt att notera att Ellicotts kraftfulla och pålitliga 800 mudderverk med 42 HP och upp till XNUMX fot grävdjup är välutrustat för ett projekt som detta.

I en kommersiellt driven värld där muddringsprojekt resulterar i ett lönsamt slut, finner vi i det här fallet att en av drivkrafterna här inte är vinst utan att återställa ett behov för de omgivande regionerna i Arecibo. Med hjälp av det robusta och hållbara Ellicott® 670 mudderverket verkar det inte vara några problem i

slutföra avlägsnandet av det mesta om inte allt sediment i reservoaren under de närmaste åren. När sedimentet har tagits bort kommer den omedelbara planen att återvinna reservoarens kapacitet för att fortsätta att upprätthålla tillgången på dricksvatten. Projektet kommer att ta lång tid, men resultatet kommer verkligen att bli givande erfarenhet för alla inblandade.

Nyheter och fallstudiekategorier