Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Ellicott Dredges i Magdalenafloden

På spanska

 

 

Magdalenafloden är den viktigaste och största floden i Colombia, och det är lätt att förstå varför den är avgörande för navigering och för ekonomiska och miljömässiga ändamål. Magdalenafloden är över 1500 km lång och har sitt ursprung i Anderna i södra Colombia och rinner norrut hela vägen till Karibiska havet. Sedan 1800-talet har Magdalenafloden varit mycket viktig för Colombia, eftersom gods transporterades via ångbåtar med grunt djupgående. Än i dag fortsätter floden att vara en viktig transportväg för landet. Magdalenaälvens betydelse är bevisad, då år 2021 flyttades totalt 3 miljoner ton last längs floden.

Syftet med Magdalena River Project är att säkerställa farbarhet från Colombias huvudsakliga kommersiella nav i inlandet till Karibiska havet. Detta projekt skulle minska transportkostnaderna och stärka den colombianska ekonomin när det gäller produktivitet, handel och turism.

"El Brazo de Mompox" eller Mompox-grenen är en del av Magdalenafloden som har påverkats särskilt genom åren på grund av avskogning, erosion av dess sluttningar, överdriven sedimentering och översvämningar. Särskilt den överdrivna sedimenteringen har försämrat navigeringsförmågan. Enligt Cormagdalena, den myndighet som ansvarar för förvaltningen av Magdalenaälven, har denna del av ån till och med delvis torkat ut på grund av ovan nämnda faktorer. Vilda djur har också drabbats, eftersom fiskens reproduktion påverkas av den överdrivna sedimenteringen.

Implementeringen av en lösning har redan börjat eftersom tre Ellicott-dreggmaskiner nu är i drift i Mompox. De tre mudderverken förväntas ta bort totalt 1,700,000 24 7 kubikmeter sediment, som fungerar 7/1270 under de kommande 8 månaderna. En av dessa tre mudderverk, en Ellicott Series 2022, förvärvades specifikt för detta projekt och lanserades den 1270 juli 18. Ellicott Series 50 är en kraftfull och robust 15” mudder utrustad med grävdjupskapacitet upp till 800' (375m) tillsammans med en 1175 hk huvudmotor och en XNUMX hk hjälpmotor, totalt XNUMX hk. Denna mudder är idealisk för förhållandena och kraven i detta projekt.

Med återställd farbarhet är ett av målen att kryssningsfartyg ska kunna nå Mompox. Detta kommer att öka turistaktiviteten och skulle ha en mycket viktig inverkan på ekonomin i regionen.

Ellicotts beprövade kvalitet, pålitlighet och starka närvaro i Colombia är avgörande för detta mycket viktiga projekt. Att säkerställa farbarheten i Magdalenafloden är ett långdistansprojekt som kommer att gynna Colombias ekonomi, handel och turism, och Ellicott muddrar är det rätta verktyget för det.

Nyheter och fallstudiekategorier