Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Ellicott Dredges på den peruanska kusten

Ellicott® fortsätter att spela en viktig roll för att tillhandahålla mudderverk av hög kvalitet till kunder över hela världen. Under 2019 levererades en Ellicott® Series 670 mudder till Marina Coast Peru för byggandet av en småbåtshamn som kommer att vara en del av en framtida badort i staden Máncora på den norra kusten av Peru. Mancora är en utmärkt plats för en småbåtshamn, offshorevattnen i detta område är några av de rikaste i världen och är idealiska för storfiske.

Stilla havet är känt för sina dyningar året runt, vilket är den främsta anledningen till att designers av marinan bestämde sig för att placera sin huvudbassäng inåt landet och skyddad av vågbrytare. För byggandet av hamnbassängen kommer totalt 800,000 XNUMX kubikmeter sand att behöva tas bort. Det sista steget i muddringsprojektet involverar anslutningen av bassängen till havet och skapandet av navigeringskanalen.

Ellicott® 670 mudderverket är den perfekta lösningen för Marina Coast. Ellicott 670 är ett mycket robust och mångsidigt mudderverk. Med installerad effekt på 715HP, 14" mudderpump och 100HP skärkraft är 670 en kraftfull men ändå bärbar maskin. Ellicott® Dredge kan ses i videon som tar bort material från marinans inre område, muddrar på ett djup av 4 meter och släpper ut material 1.2 kilometer bort. Även om endast 4 meter muddringsdjup behövs för detta projekt, kan denna modell av 670®-muddringsmaskiner gräva upp till 10 meter, vilket kommer att komma väl till pass även för framtida projekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellicott muddrar är kända för sin robusta design som gör att de kan arbeta under en mängd olika förhållanden. Dessutom är dessa mudderverk avsedda att fungera 24/7. Detta mudderverk visade sig vara eftersom projektet kräver mudderdrift 8 timmar om dagen, 6 dagar i veckan, med vindar upp till 35 kilometer i timmen och under fuktiga förhållanden. Dessa muddrar kan också muddra en mängd olika typer av material, från mycket fin sand till mer tätt material som grov sand och grus. För detta projekt är det mesta av materialet grov sand vilket visade sig inte vara ett problem för mudderverket.

Användningen av ett mudderverk minskar eller till och med eliminerar behovet av traditionell jordflyttningsutrustning, givet att ett enda mudderverk kan utvinna och transportera material genom ett rör. Underhåll är en annan nyckelfaktor i detta projekt eftersom navigationskanalerna tillsammans med inlandshamnen kommer att behöva regelbundet underhåll för att upprätthålla det erforderliga 4-meters muddringsdjupet. Detta portabla mudderverk kommer att möjliggöra effektivt och effektivt periodiskt underhåll, så att även när det första projektet är slutfört, kommer mudderverket att fortsätta att visa sitt värde.

Ellicott® mudderverket kommer att fortsätta att vara en avgörande del av Marina Coast Peru-projektet även efter att marinan har byggts. Marina Coast-projektet omfattar byggnation av bostadsrätter, hotell, kommersiella zoner med köpcentrum, restauranger, marknader etc. förutom yachtklubben och fritidsbåtsanläggningar. Detta projekt kommer att öka turismen, båtaktiviteterna och stärka den lokala ekonomin. Planen är att marinan ska vara i drift 2024. Planerna för denna nya resort är ambitiösa men slutresultatet kommer att bli imponerande. Ellicott är stolt över att vara en del av detta projekt och kommer att fortsätta att ge stöd till Marina Coast Perus team.

 

Nyheter och fallstudiekategorier