Avgiftsfritt: + 1 888-870-3005 410-625-0808 1611 Bush Street, Baltimore, MD 21230, USA sales@dredge.com

Ellicott 670 Dredge stödjer en oljeoperation i Nigeria

Ellicott mudderverk har levererats till över 100 länder över hela världen, inklusive länder på den afrikanska kontinenten. En Ellicott 670 mudderverk är för närvarande i drift nära den Chevron-ägda, Olero olje- och gasflödesstationen, belägen vid Edo Delta River, i deltastaten Nigeria.

Olje- och gasindustrin är en mycket viktig del av den nigerianska ekonomin eftersom den står för 7.5 % av landets BNP och över 95 % om Nigerias exportintäkter. Dessutom är Nigeria Afrikas främsta producent av olja, och den elfte största oljeproducenten i världen. Nigerianska medborgare är anställda genom olje- och gassektorn, vilket återigen bevisar dess betydelse. I ett brett perspektiv är detta muddringsprojekt fördelaktigt i flera olika aspekter.

 

Ellicott 670-dreggen utför underhållet av en navigeringskanal, för att rymma djupgåendet av Chevron-servicefartygen, som ersätter en 18” oljeledning i området. Den erforderliga bredden på denna kanal är 50m, tillsammans med ett erforderligt djup på 3m. Enligt den nuvarande ägaren av mudderverket är mudderverket mycket effektivt, robust, mångsidigt och robust. Det är en mycket kraftfull och bärbar maskin.” Ellicott 670 mudderverket är utrustat med en 14” pump, en total installerad effekt på 715 HP och möjligheten att muddra på 12.8 m djup. Utan tvekan är Ellicott 670 Dredge den perfekta lösningen för detta projekt.

 Mudderverket släpper ut materialet i ett deponeringsområde som inkluderar ett filtreringsfällsystem. Detta system möjliggör avrinning av filtrerat avloppsvatten tillbaka till vattenkroppen. Den muddrade alluvialjorden, rik på näringsämnen, används sedan av de lokala bönderna som markgödsel. Ellicott Dredges är designade med förmågan att pumpa och tömma material på långa avstånd. För detta projekt var utsläppsavståndet bara 100 meter bort, vilket är en lätt uppgift för mudderverket.

Ellicott 670 mudderverket fortsätter att fungera vid Olero Flow Station och i slutet av projektet kommer 100,000 XNUMX kubikmeter material att avlägsnas från platsen. Som visas ger mudderverket inte bara underhåll av kanalen, utan ger också en lösning för de lokala bönderna. Oavsett var eller under vilka förhållanden kommer Ellicott alltid att vara en pålitlig källa för muddringsprojekt.

Nyheter och fallstudiekategorier